Shoarma ovenschotel met paprika | Koolhydraatarm en gezond! (2024)

De meeste ovenschotels bevatten royale hoeveelheden aardappelen of pasta. Als je low-carb eet kan het dus heel lastig zijn om een lekkere ovenschotel te vinden. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor! Deze ovenschotel is helemaal low-carb, boordevol met gezonde groenten en dus erg gezond! Ook met een low-carb of ketodieet kun je dus genieten van een heerlijke ovenschotel met dit recept voor een shoarma ovenschotel.

TIP: Wil je graag 3 kilo per week afvallen met heerlijke gerechten? Deze heb je nodig

Ovenschotel shoarma

Wanneer je normaal gesproken aan shoarma denkt, denk je aan zo’n pita broodje tot aan de nok toe gevuld met shoarma, kaas, en een beetje sla. Natuurlijk hoort daar ook knoflooksaus en sambal bij. Dat is natuurlijk heel erg lekker, maar gezond is anders. Juist daarom wilde ik een recept maken waarbij je wel gewoon van de shoarma kan genieten, maar dan in een gezondere en voedzamere maaltijd. Zo kwam ik bij de shoarma ovenschotel.

Bij dit gerecht gebruik ik geen pita broodjes, maar je zou die er eventueel los bij kunnen serveren als je ze niet wil missen. De schotel zelf bestaat alleen uit shoarma met wat kruiden en ui, dus het is wel de bedoeling om lekker nog wat groenten toe te voegen.

Zelf kies ik vaak voor een flinke salade met een slamix, een beetje losse spinazie, tomaten, komkommer, rauwe ui, radijs en wortel. Heerlijk te combineren met het vlees, en boordevol vitamines! Soms maak ik er ook een klein knoflooksausje bij. Dat doe ik dan van yoghurt met een beetje magere mayonaise (mayolijn van Remia, bijvoorbeeld) en wat vers geperste knoflook. Zo is de shoarma schotel toch een stuk gezonder dan je zou verwachten. Geniet ervan!

Shoarma ovenschotel met paprika | Koolhydraatarm en gezond! (1)

Gezonde shoarma ovenschotel met paprika

3.1 from 10 votes

Course: Avondmaaltijd, ReceptenCuisine: OvenschotelsDifficulty: Makkelijk

Deze gezonde shoarma schotel is een gezonde variant op de ouderwetse vette hap van de shoarmatent. Zo kun je zonder schuldgevoelens genieten van je favoriete vette snack, zonder te veel koolhydraten tot je te nemen. Dit recept is ideaal wanneer je een keto dieet of ander koolhydraatarm dieet volgt en toch wilt genieten.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de puntpaprika’s in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak de shoarma even vlug aan op hoog vuur. Voeg daarna de ui en paprika toe en bak deze even lekker mee.
  • Doe de slagroom in een kom en voeg de twee eieren toe. Klop dit door elkaar heen, tot je een glad mengsel krijgt. Voeg een beetje zout en peper toe. Breng op smaak met wat chilivlokken.
  • Vet de ovenschaal in met olie of boter. Doe het shoarmamengsel in de ovenschaal. Bedek dit met het roommengsel. Bedek met een royale laag geraspte kaas. Bereid dit in de oven voor ongeveer 20 minuten. En klaar is je koolhydraatarme ovenschotel!

veelgestelde vragen

  • Kan ik zelf koolhydraten toevoegen? Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt zelf een bijgerecht serveren bij de schotel, bijvoorbeeld voor de kinderen. Verse frietjes uit de airfryer voegen koolhydraten toe, zijn niet te ongezond en erg lekker. Een pita broodje met wat tomaten en komkommer erbij is ook erg lekker.
  • Kan ik de schotel ook invriezen? Ja, deze schotel is zeer geschikt om in te vriezen! Er zitten namelijk geen aardappelen in: deze worden vaak niet lekker na het invriezen en ontdooien. Zo heb je altijd een lekkere low-carb maaltijd snel klaar staan.
  • Kan ik deze schotel ook vegetarisch maken? Ja, dat kan! Kies dan voor vegetarische shoarma, gemaakt met een vleesvervanger. Ook kun je vegetarische kopstukjes gebruiken en deze kruiden met shoarmakruiden.

Nutrition Facts

4 servings per container

Serving Size1 porties

  • Amount Per ServingCalories566
  • % Daily Value *
  • Total Fat 39g 60%
    • Saturated Fat 17g 85%
  • Total Carbohydrate 9g 3%
    • Dietary Fiber 1g 4%
  • Protein 43g 86%

    * The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

    Tips voor het maken van de shoarma ovenschotel

    TIP 1: Voeg extra groenten toe
    Serveer de ovenschotel met een lekkere frisse salade van ijsbergsla, wortel en kleingesneden blokjes tomaat. Shoarma is immers nooit compleet zonder knapperige ijsbergsla! En deze sla in de ovenschotel verwerken is niet lekker: de sla wordt dan slap.

    TIP 2: Let op je zout
    Pas op met het toevoegen van zout! Veel shoarmavlees is immers al erg zout gekruid. Als je wat extra smaak wil toevoegen, kan je wat kruidjes, zoals tijm, chilivlokken, oregano of peterselie toevoegen. Of kies voor ongezouten vlees en voeg dan zelf wat toe!

    TIP 3: Te pittig of niet pittig genoeg?
    De chilivlokken geven wat pit aan het gerecht. Houd je echt van pittig? Voeg dan een halve of hele chilipeper in ringetjes toe bij het bakken van de shoarma.

    AANRADER: Met deze recepten verlies je tot wel 12 kilo binnen 30 dagen! Hier staat alles voor je klaar

    Wat vind jij van dit ovenschotel recept?
    Laat een reactie achter en als bedankje ontvang je een leuke verrassing Shoarma ovenschotel met paprika | Koolhydraatarm en gezond! (2)

  • De schotel is wel lekker, maar het moet het mengsel van room eieren niet als het ware verstijven (gebakken ei).
    Ik vind het, na het verwijderen van het overtollig vet/vocht van de shoarma, erg nat blijven na het verstrijken van de voorgestelde bereidingstijd.

    Reply

  • Heerlijke schotel, extra ei erdoor dan stijft het prima

    Reply

  • Overheerlijke ovenschotel, snel en gemakkelijk. Zeker extra lekker dankzij de chili en met knoflooksaus. Ik heb niet die sompige kant en klare shoarma van de supermarkt gebruikt, maar zelf shoarma gemaakt met eigen kruiden en varkenshaas. Jammie 🙂

    Reply

  • *NIEUW*

    Verlies snel 12 KG overtollig buikvet in 30 dagen zonder honger te hebben met de lekkerste ovenschotels

    JA, ik wil afvallen met ovenschotels >>

    Geschreven door:Rozemarijn Kampen

    Hoi, mijn naam is Rozemarijn en ik ben niet alleen schrijver, maar ook een echte hobbykok! Een van mijn favoriete maaltijden om te maken zijn ovenschotels, omdat ze zo veelzijdig en gezond zijn. Daarom schrijf ik regelmatig nieuwe recepten om met jullie te delen.

    Shoarma ovenschotel met paprika | Koolhydraatarm en gezond! (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Allyn Kozey

    Last Updated:

    Views: 6722

    Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

    Reviews: 82% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Allyn Kozey

    Birthday: 1993-12-21

    Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

    Phone: +2456904400762

    Job: Investor Administrator

    Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

    Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.