Keto pindasoep met kokos | De Hippe Vegetariër (2024)

Table of Contents
0 Reacties Een reactie geven
Keto pindasoep met kokos | De Hippe Vegetariër (1)

Recepten

Enza Bom
dinsdag 31 maart 2020

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zo staat er voor je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Een goed voorbeeld van een voedzame maaltijdsoep is deze pinda-kokossoep die we vandaag maken. Deze soep past perfect binnen een keto-dieet. We serveren de soep met pinda's, paksoi en taugé.



Ingrediënten
800 ml water
200 ml biologische kokosmelk
25 g biologische pinda's
5 el biologische pindakaas
1 biologische knoflookteen
2 tl biologische gember, rasp
½ bos biologische bosui
1 biologische paksoi
½ bakje biologische taugé
2 tl biologische kurkuma
1 el bakolie
2 tl sambal
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze


  1. Pel de knoflook en snijd klein. Verhit bakolie in een soeppan en fruit de knoflook en gember 1 minuut.

  2. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Was de paksoi en snijd klein. Roerbak de helft van de bosui en paksoi enkele minuten mee met de knoflook.

  3. Breng water aan de kook voor de taugé. Was de taugé in een zeef onder de kraan en schenk het kokende water erover. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.

  4. Voeg het water en de kokosmelk toe aan de pan en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de pindakaas, kurkuma en sambal toe en roer goed door elkaar. Proef en breng verder op smaak met zout, peper en/of sambal.

  5. Hak de pinda's klein. Serveer de soep met de overgebleven bosui, taugé en pinda's.




Tip: Je kunt wat slagroom toevoegen om de soep nog romiger te maken.



Voedingswaarden



energie (kcal) 586 kcal/ vet 49 g, waarvan verzadigd 21 g/ koolhydraten 16 g, waarvan suikers 6 g/ vezels 8 g/ eiwitten 18 g/ zout 0.9 g





InMijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo'n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!


En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code50HVEGAen ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!






Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!



Meer over

De hippe vegetariërkokoskokossoepgezonde soepekomenuwinter soepmakkelijk receptgevulde soepvega receptvega soepvegetarisch menuvega menumaaltijdboxpindasoepketo pindasoepkokos soepbio soepvullende soepEKOmakkelijke soepketo recept

Lees ook

Keto pindasoep met kokos | De Hippe Vegetariër (3)

Hotspots

  • 31 May 2024

Al jaren is de bagel razend populair in Amerika en ook in Nederland eten we steeds vaker bagels. Rond de jaren ‘90 vond dit heerlijke, ronde broodje zijn weg naar Nederland en het sloeg meteen aan. Restaurantketen Bagels & Beans speelde een grote rol in de introductie van de bagel in Nederland. Wij zijn dol op bagels, zowel voor ontbijt als lunch. Nu heeft Bagels & Beans een nieuwe menukaart en wij mochten deze als echte bagel-liefhebbers komen proeven. Lees hier meer!

  • Karlijn Swaen

Artikel bekijken

Keto pindasoep met kokos | De Hippe Vegetariër (4)

Gezondheid

  • 23 May 2024

Ben jij ook zo'n fan van een actieve levensstijl? Of vind jij het ook interessant om je slaap bij te houden? Tegenwoordig zijn horloges lang niet alleen maar bedoeld om te vertellen hoe laat het is; ze fungeren als veelzijdige lifestyle accessoires die jouw gezondheid bijhouden. We mochten de nieuwste smartwatch op de markt een tijdje testen en één ding kunnen we met zekerheid zeggen: wij zijn fan! Hier vind je alle details over dit veelbelovende gadget.

  • Karlijn Swaen

Artikel bekijken

Keto pindasoep met kokos | De Hippe Vegetariër (5)

Recepten

  • 26 May 2024

Wij zijn gek op koffie en al helemaal op iced latte. Deze creamy vanille-pistache iced latte is de ideale dorstlesser voor de lente en de zomer. Met deze iced latte geniet je buiten in de zon van wat afkoeling en krijg je een energieboost door de espresso. Met een topping van pistachepasta en pistachenoten maak je van dit drankje een feestje! De ijsblokjes met haverdrink geven dit drankje nog een extra twist.

  • Isabel Boerdam

Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.

Keto pindasoep met kokos | De Hippe Vegetariër (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 6286

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.